Pro version trial

Answered

Comments

16 comments

  • Official comment
    Avatar
    Kathryn Brenner

    I did manage to solve the problem with assistance. I still have a space issue, which I will need to tackle, but I believe the main part of my problem was 1) I mis-entered IP addresses, or mixed up my Compute sticks after some maintenance, and 2) I had both WiFi and Ethernet connections turned on thinking that one would back up the other. This would have been okay, had I not had the same Static IPs entered in two of the devices.

    Oh well, Live and Learn.

    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Darius Aleksas

    Somebody must have activated because this Pro version does not turn on automatically. When you logged in, look at the top-right corner where you account icon is. Pul that drop-down menu and there you will see 'Store Account' tab. Click it and look for 'Trial Subscriptions.' Cancel whatever is not needed.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Kathryn Brenner

    Nope...  I'm the only one that does anything with the displays, and I didn't activate it.  I went into the Store and don't see any way to cancel the trial. 

    I didn't activate it, yet.... this was what I found Monday morning.

    All of my active displays upgraded... and I am having to manually restart them all multiple times daily.

    This is not something that I did.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Darius Aleksas

    Kathryn, well Rise Vision is gonna have to explain that because I have never seen it like that before. All, but one of our players show STANDARD version installed. One is professional, but I signed up for it deliberately and later canceled the subscription. There is few of them saying 3rd party for Chromeboxes. This is really odd, your situation I mean.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Blake Freeman

    Hi Kathryn,

     

    It looks like this may have been resolved through a ticket by our Support Team. Can you confirm if the Displays are now functioning properly? I want to make sure you get the Support you deserve and confirm that we aren't seeing some sort of defect with Rise Player Professional.

     

    Thanks.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Blake Freeman

    Kathryn,

    That's my motto :) 

    Let us know if we can be of any further assistance, but I'm glad to hear your got your main issue resolved!

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Leif Ottosson

    Hi,

    Pro trial version have been activated on displays for some of my sub-companies too and I'm pretty sure it's been done automatically since I'm the only one managing these displays (although the client have a log-in so I can't be 100% sure).

    My question is: What happens when the trial expire? Does the player revert to standard and just keeps on working as before? I don't see any issues on the displays running the Pro trial so theres really not a problem if the players just revert to standars again.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Robb Price

    Hi Leif,

    I've reached out via a support ticket to get this issue corrected. I'll speak to you there!

    Thanks!

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    John D. Shull

    I can confirm that I have had a similar experience.  All sign boxes (Raspberry Pis) were working properly and Pro trial was seemingly activated on its own.  I was the only one with access to our Rise Vision account up to that point and I found no option in our Store account to turn it off.  

    Schedules would stop playing too soon, turning the screen off when all should still be on and looping.  Can't say I ever saw the "X days remaining of your Trial. Subscribe Now!" banner.  Replying to the automated emails that ensued received no response. 

    Now that the trial has ended, performance is a little better, but I still occasionally find a box or two on which either the schedule has just stopped, or Rise Player has gone offline and a manual reboot is required.  I don't see where any screens have auto-shut off since the trial ended, which is fine.  I'm checking to make sure all OS and Player updates are in place so hopefully that will resolve the issue.  Thank you.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Kaden Christensen

    Hi John!

    Please let us know if you if you run into any further issues once you check if the OS and Rise Player is fully updated.

    Thanks!

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    John D. Shull

    Thanks for asking.

    All boxes are now on the latest version (RisePlayerElectron 2018.03.14.14.39) and all updates added to Raspbian jessie.  I've still been getting some similar behavior.  Staring at the screens for a while, I'm seeing that Rise Player appears to be getting stuck at times.  This either results in a black screen (which usually requires a manual reboot) or frozen on one image  (which Ive seen prompt Rise Player to stop and restart itself after a while).  It's particularly noticeable when a video gets to barely moving.  For now, I've removed all videos from queues (I only use images and videos; no other widgets) so if it stops on an image it won't be as noticeable. 

    Online / Offline statuses for some boxes are seemingly sporadic in the Display page as is my ability to connect via VNC at times.  I'm running tests on extra boxes on other connections to see if maybe I'm dealing with a network issue in select locations, though everything was working fine until that Pro trial somehow was initiated. 

    Thanks for any feedback.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Kaden Christensen

    Hi John,

    I do know that the Raspberry Pi isn't the best media player for videos. The Chromium browser used with Rise Player on Raspbian does not provide GPU accelerated video decoding. More information about that can be found here. It's possible the videos are putting too much load on the Raspberry Pi, causing Rise Player and/or Raspbian to crash.

    Please let me know if you see the same behavior now that you only have images in your presentation. If the same behavior is observed, we can dive deeper into the problem.

    I look forward to hearing back from you!

    Thanks.

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    John D. Shull

    Thanks; I had read about the GPU issue, yet I've been able to get adequate 720 video playback on the PIs in the past.  But even when just displaying images only, I'm getting the same issue with Rise Player freezing on some boxes.  Had 4 get stuck on me last night. 

    I have PIs distributed across 3 buildings and it now seems I'm having the most trouble with boxes in one area in particular.  I originally joined this thread to echo my experience with a seemingly self-initiated Pro Trial and the on/off issues that followed, but now with the trial over I may be seeing the results of a local network / internet issue if not a hardware issue.

    I'll follow up with IT on that.  Meanwhile, a test I've been running on an unused box in my office (same network) has been looping video flawlessly since yesterday (???).

    Thanks for your time.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Kaden Christensen

    Hi John,

    I noticed that you mentioned that you were running Raspbian Jessie on your Raspberry Pis. Would it be possible for you to try a fresh install of Raspbian Stretch on one of the Raspberry Pis to see if that makes a difference?

    Thanks!

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    John D. Shull

    Will install and let you know. Thanks!

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    John D. Shull

    I did a clean install of Stretch across the board a few weeks ago, and all appears to be running more smoothly now.  While it's working, I'm sticking with just image display for now and probably won't work with video again until the Fall.  Thank you for your help!

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.