Network Error Chrome OS

Comments

14 comments

  • Avatar
    Patrick Arsenault

    Hi Luis,

    This is separate from the Chrome OS issue we identified and resolved this morning.  We opened a defect for it this afternoon and we're working on a solution.

    I'll update you as soon as I know more.

    Cheers,

    Patrick

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    LUIS REYES

    Thanks,. thhe funny thing is that I tested at home the player and I was able to make it work, but this morning I returned it to its place, but again, the same network error, within the RiseVision Display panel I can see it online, and also let me have a screenshot, but shos the error, do you think this is mainly related to the network? I asked and they haven´t made any change on their network..any clue or suggestion? thanks!

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Patrick Arsenault

    Hi Luis,

    It's just happening to one of your devices, right?  Do you have other working Chrome OS devices on that same network?

    Perhaps try powerwashing it?  Or you can try moving it to a different OU in Google Admin console so that Chrome version will update, and then move it back to the Rise Vision OU?

    Thanks,

    Patrick

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Patrick Arsenault

    Hi Luis,

    We've just corrected a defect that had symptoms similar to what you've described this morning.  Can you please verify whether the issue is still happening?

    Thanks,

    Patrick

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    LUIS REYES

    Helllo, it is happen again,, have almost a week with this.

    Any suggestion?

    thanks

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Robb Price

    Hi Luis,

    I have created a support ticket for this, so our support team can reach out and assist you with this!

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    LUIS REYES

    Hello , is there any news on this.. sorry for pushing but , I,am also being pushed.... thanks

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Robb Price

    Luis,

    I see that one of our support personnel has been working with you on this, are you not getting those replies?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    LUIS REYES

    Replies yes, but not a solution...keep testing

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Wendi Borden

    Curios if there was something happening to cause this, or if something got corrected on RV end? We had a customer call with a white screen on 2/18. We have over 100 managed Chromeboxes. The Management Console was reporting this particular box as up and giving screenshots, which verified that literally the only thing on the screen was white. We dispatched a replacement so that we could check this one out back in the office. I'm not sure how long it had been a white screen, but I know for certain it was white on 2/18-2/19 before we shipped out the new one.


    What we tried: Rebooting the player, swapping to another schedule, clearing the schedule completely, using a Presentation (we primarily use the URL option now), different URLs. Obviously, without the player in-hand we have not tried a power-wash. It's also possible it was triggered by their network, but they have run fine for about 4 years and insist there were no changes. It also passed the ChromeOS network test and started launching RiseVision just to hit the white screen.

    I happened to check in on their account today (2/25) and... it's working again! I notice they have not plugged in the new box, but the old box that gave a white screen just last week is now playing just fine. I had poked around the forums last week and found references to scheduling, etc, but these were 100% not our case.

    Hoping this was a bug that was found/fixed and that Luis is back up and running as well. Unfortunately with these being older Chromeboxes they are AUE and I cannot update Chrome remotely. We also can't budget to replace all of our Chromeboxes, so I'd highly recommend anyone deciding on hardware to consider another option...

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    LUIS REYES

    Hello Wndi, good to hear your unit it is working fine again.

    Unfortunately ,sorry to mention, but never received a final solution, just trial error options, one of them, to perform a powerwash. The problem is that it didn´t solve the problem, and also, I lost my kiosk mode, (I CLEARLY UNDESTAND THAT RV ONLY SUPPORTS MANAGED CHROME DEVICES),  but I have the others working fine.

    So, since I,am not planning at this moment to buy a licence, which also I,am not sure that will solve it, I need to downgrade the OS to recover the kioskmode, and move  this unit to another platform.

    Hoe it was a detected issue, in case it happen again.

    Regards

     

     

     

     

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Wendi Borden

    I actually noticed this post today.. I'm not sure that it affected us or not, because we use the Scheduled URL-only option (albeit they do have some iframes) so I'm not sure if it's similar enough to Embedded Presentations to have triggered whatever this bug was.

    https://help.risevision.com/hc/en-us/community/posts/360057710011-Transitions-Rollback?page=1#community_comment_360009475991

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Robb Price

    Luis,

    Just curious, did the Transitions Rollback fix the issue you were seeing?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    LUIS REYES

    The situation is that, I,am also just knowing about this "Transition RB" (which by the way I never use it)... and as I mentioned above, since I didn´t received any final solution, I did (as per RV support suggestion, a powerwash, about a week ago) that did not solved the problem, and unfortunately I lost  the "kioskmode" for my unmanaged device. So, I downgrade the OS to 69, fooled the updates, and was able to set again the kiosk mode, but when running the RV, the videos shows a black screen, I believe is for the outdated OS and since it is a Chromebox that already reached the auto update policy, I can´t go an OS further, so... my only option, was to install another platform player, working with the 69 OS, with some limitations, but working.

    The rest of my chrome devices are working ok.. now I know a power wash will not be a option (unless I get a chrome licence)...

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.